Szanujemy prywatność użytkowników strony www.ostrowskiemisterium.pl. Zależy nam, aby każdy, kto odwiedza tę witrynę, dokładnie wiedział, jak może chronić swoją prywatność. Dlatego zachęcamy do zapoznania się z naszą Polityką Prywatności

  1. Właścicielem strony www.ostrowskiemisterium.pl jest parafia Konkatedralna pw. św. Stanisława Biskupa Męczennika w Ostrowskie Wielkopolskim.
  2. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  3. Korzystając z serwisu www.ostrowskiemisterium.pl akceptujesz zasady Polityki Prywatności.
  4. Wszelkie dane gromadzimy na dwa sposoby:
    • Informacje podawane dobrowolnie przez użytkownika – o podanie danych osobowych prosimy użytkowników komentujących artykuły (imię, e-mail) oraz kontaktujących się z nami za pośrednictwem formularza kontaktowego (imię i nazwisko, e-mail). Komentarze gości mogą być sprawdzane za pomocą automatycznej usługi wykrywania spamu.
    • Informacje uzyskiwane podczas korzystania z serwisu – wśród nich mogą być:
      • Informacje w dziennikach serwerów – nasze serwery automatycznie zapisują takie dane, jak żądanie strony wysyłane przez użytkownika, datę i godzinę żądania, dane urządzenia (np. model sprzętu), typ przeglądarki, język przeglądarki, typ systemu operacyjnego, adres IP oraz tzw. pliki cookies.
      • Jak większość stron internetowych na świecie również i my korzystamy z narzędzia Google Analytics, służącego do analizy statystyk serwisów internetowych. Dostawcą usługi jest Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, USA. Google Analytics wykorzystuje tzw. ciasteczka. Są to pliki tekstowe, które zapisywane są na Państwa komputerze i umożliwiają analizę korzystania przez Państwa z danej strony internetowej. Zebrane przez ciasteczka informacje dotyczące korzystania ze strony internetowej przez użytkownika przekazywane są z reguły do serwera Google w USA i tam zapisywane. Więcej informacji na temat wykorzystywania danych użytkowników przez Google Analytics można znaleźć w oświadczeniu Google o ochronie danych osobowych: https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=pl.
      • Informacje zbierane przez wykorzystywane wtyczki.
      • Adres IP – każdy komputer podłączony do Internetu ma przypisany niepowtarzalny numer, czyli adres IP. Na jego podstawie można np. zidentyfikować kraj czy zlokalizować urządzenie, z którego dany użytkownik łączy się z siecią. Pamiętaj – w sieci nie jesteś anonimowy!
      • Pliki cookies (tzw. ciasteczka) – niewielkie pliki tekstowe wysyłane przez serwis internetowy, który odwiedza internauta, do urządzenia internauty (komputer, smartfon itp.).
        Używamy ciasteczek, aby:

        • ułatwić użytkownikom korzystanie z witryny – pliki cookies rozpoznają urządzenie użytkownika i odpowiednio wyświetlają stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb,
        • tworzyć anonimowe statystyki serwisu – dzięki temu możemy lepiej poznać oczekiwania naszych użytkowników i rozwijać serwis tak, by był on jeszcze bardziej przyjazny.

        Najczęściej przeglądarki internetowe domyślnie dopuszczają przechowywanie plików cookies na komputerze czy smartfonie użytkownika. Jednak internauci mogą samodzielnie zarządzać ciasteczkami, w tym zablokować te pliki. Wystarczy wybrać w przeglądarce opcję odrzucania ciasteczek, ale wtedy niektóre funkcje serwisu mogą nie działać poprawnie.

  5. Jak długo przechowujemy dane? Jeśli zostawisz komentarz, jego treść i metadane będą przechowywane przez czas nieokreślony. Dzięki temu jesteśmy w stanie rozpoznawać i zatwierdzać kolejne komentarze automatycznie, bez wysyłania ich do każdorazowej moderacji. Dla użytkowników którzy zarejestrowali się na naszej stronie internetowej (jeśli tacy są), przechowujemy również informacje osobiste wprowadzone w profilu. Każdy użytkownik może dokonać wglądu, korekty albo skasować swoje informacje osobiste w dowolnej chwili (nie licząc nazwy użytkownika, której nie można zmienić). Administratorzy strony również mogą przeglądać i modyfikować te informacje.
  6. Ze względu na konieczność zapobiegania wykonywania pewnych funkcji na stronie www.ostrowskiemisterium.pl robotom internetowym, stosujemy mechanizm Google reCAPTCHA do sporadycznego badania, czy zachowania użytkowników na naszej stronie nie noszą znamion zachowań robotów. W takiej sytuacji możemy ujawnić Google LLC Twój adres IP.
  7. Przestrzegamy ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926, z późn. zm.) oraz Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE.
  8. Zbierane dane służą do zapewnienia określonych usług naszym użytkownikom oraz do celów administracyjnych i statystycznych, a także do ochrony serwisu www.ostrowskiemisterium.pl i naszych użytkowników.
  9. Zdajemy sobie sprawę, że ponosimy odpowiedzialność za ochronę danych powierzonych nam przez użytkowników. Kwestie bezpieczeństwa traktujemy niezwykle poważnie. Dostęp do danych są zarezerwowane jedynie dla osób upoważnionych.
  10. Każda osoba, której dane dotyczą (jeżeli jesteśmy ich administratorem) ma prawo dostępu do danych, sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, prawo sprzeciwu. Wówczas należy się z nami skontaktować – kontakt możliwy drogą elektroniczną pod adresem e-mail: kontakt@ostrowskiemisterium.pl.
  11. Każda osoba ma również prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  12. Co do zasady nie udostępniamy osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których mamy ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych przepisami prawa (np. organom ścigania).
  13. Realizując podstawową ideę Internetu umieszczamy w serwisie www.ostrowskiemisterium.pl linki do innych stron www. Nie odpowiadamy jednak za politykę prywatności na tych witrynach. Zachęcamy – po przejściu do innego serwisu – do zapoznania się z obowiązującymi tam zasadami.
  14. Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej lub na stronie www.wszystkoociasteczkach.pl.
  15. W przypadku zastrzeżeń do któregokolwiek z punktów Polityki Prywatności należy natychmiast opuścić stronę.
  16. Jeśli zmienią się zasady Polityki Prywatności obowiązującej w serwisie www.ostrowskiemisterium.pl, zostaną tutaj natychmiast opublikowane.

Ostrów Wielkopolski, 31.05.2018 r.

Przeglądając tą stronę akceptujesz naszą politykę prywatności. Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi musisz zaakceptować naszą politykę prywatności. Opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie. Więcej na temat ciasteczek (cookies) przeczytasz tutaj oraz w naszej polityce prywatności tutaj.

Zamknij